ovca

štvrtok 18. apríla 2013

Bééééé Bééééé 4 - Ďalšia "novinárska" tragédia z USA

18.4.2013 som si ráno zapol telku, a ako vždy, na ČT24. Dozvedel som sa o tragédii v USA, v meste West, v štáte Texas. Vraj v tomto malebnom, malom mestečku s 1600 obyvateľmi väčšinou českého pôvodu, vybuchla továreň na hnojivá. Vraj až 75 mŕtvych a čísla vraj nie sú konečné. Uff, pomyslel som si. Nejako sa to na nich sype, či čo. 

A tak, ako pri bostonskej maratónskej masakre, tak aj teraz sa ČT24 pripojila na "LIVE" vysielanie stanice CNN so simultánnym českým prekladom. Nie, nebudem hodnotiť prácu tlmočníčky. Išlo je to horšie ako tomu z Bostonu, ale to nie je ľahká práca. Komentátori v štúdiu neustále opakovali, že vybuchla továreň na hnojivá a že sa ihrisko premenilo na dočasnú nemocnicu.

Potiaľ OK. Žiadne konšpiračné teórie, žiadna arabská stopa, žiadne zábery na padajúce dvojičky v New Yorku, ako to bolo tri dni predtým.

Prešiel deň, nadišila noc a keďže v telke opäť nič nešlo, tak si púšťam znova ČT24. Okrem iného vnímam "zlaté šialenstvo" v Indii, kde sa ľudia, po zlacnení ceny zlata vrhajú do obchodov a kupujú zlaté šperky, či prstene. Niektorí kvôli svadobnej sezóne, niektorí len tak, do zásoby .... Nie neboli to obyvatelia predmestských slumov Dillí ani Mumbaja.


22,00 .... redaktor sa spája naživo s obyvateľkou mestečka West, Texas, USA. Obdivuhodne krásna čeština sa jej rinie z úst. Dopyt je smerovaný na improvizovanú nemocnicu na ihrisku. Pani kľudne odpovedá, že v ich mestečku nie je žiadna nemocnica, len záchranka. Preto sa všetci rozložili na ihrisku. Redaktor sa jej neskôr, samozrejme, pýta, čo si ľudia šuškajú o tom výbuchu v továrni. Pani z Westu ho hneď na začiatku opravuje, že v ich mestečku nebla žiadna továreň na hniojivá. Bol to len obyčaný sklad .... Mrznem .... To si za 12 hodín nevedeli slovutní novinári zistiť ČO VLASTNE VYBUCHLO?  

Ešteže  správy o 75 mŕtvych nespomínajú. Bolo ich "len" 15. Aj to je veľa. Ale ku 75 to ma "setsakra daleko".

A že správy o továrni a nie o sklade na hnojivá prebrali snáď všetky média? No a? To máme konzumovať tepelne nedokončenú stravu?


Veď sa vraví, že je dobré byť meteorológom. Ten nie je postihovaný za zlú predpoveď.

Ale lepšie je hádam už len novinárom. Oni tiež nie sú postihnutí za "nedorobky" a keď sa preukážu novinárskym preukazom, tak všetci padajú na zadok a otvárajú im aj svoje trináste komnaty .... 

zdroj obrázka: http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/299428-texaske-mestecko-smetene-vybuchem-proslavila-ceska-komunita-kolaci.html


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára