ovca

utorok 4. júna 2013

Bééééé Bééééé 6 - Príbeh o tom, ako si Manning s Bin Ládinom ruky podával

O tom, že novinári vypustia medzi pospolitý ľud nejednu správu, kde sa prieči logike hneď niekoľko vecí, si už nerobím ilúzie. Je to proste tak.


Tí, ktorí čítajú povrchne, konzumne, však majú smolu. Oni to nenájdu. Novinári ich niekedy zvyknú nakŕmiť takými bludmi, že o nich možno ani sami nevedia. Alebo že by to bolo naopak?

4.6.2013 som si prečítal na webe článok spravodajského portálu Aktualne.sk, v ktorom informujú svojich ctených čitateľov o práve prebiehajúcom súdnom konaní s vojakom Manningom. Pre osvieženie pamäte - je to ten, ktorý zverejnil tajné vojenské depeše, následne zverejnené na Wikileaks. O obsahu depeší sa tu dnes baviť nebudeme. Vojačika Manninga zatkli a obvinili. Čo nám však server Aktuálne.sk podsunul na tanier ku konzumácii?


V úvode, ktorý číta každý, napísal: "...Americký vojak Bradley Manning odovzdal tajné vojenské informácie priamo do rúk najhľadanejšieho teroristu sveta Usámu bin Ládina.  ..." 

Dôležitá je práve formulácia PRIAMO DO RÚK. Do rúk vtedy najhľadanejšieho teroristu celého sveta. 

Toho teroristu, ktorého mesto pobytu nebolo vtedy známe. Ako to dokázal? Aké mal kontakty? Bol Manning skutočne taký nebezpečný zločinec? Alebo to bolo inak? Trochu inak ....

Ten, kto dočítal článok sa v úplnom závere dozvie už trochu inú formuláciu tohoto závažného obvinenia. V článku totiž stojí: "...Bin Ládin údajne požiadal a aj dostal od iného člena al-Káidy správy o bojoch v Afganistane a depeše americkej diplomacie, ktoré zverejnil portál WikiLeaks. ..."



Čiže z tejto vety sa už dozvedáme, že neznámy kamoš Bin Ládina si zapol internet, naťukal  wikileaks.org, trošku posurfoval a keď našiel relevantné info, zabehol za Usámom a povedal mu, čo našiel.
 
Neskúmam závažnosť previnenia vojaka Manninga, ani to, či má byť väznený alebo nie. Ide mi len o to, aby sme sa pozreli bližšie na to, ako sa "robia" správy.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára